2018 was een jaar om dankbaar op terug te kijken
De tijd vliegt is een bekende uitdrukking en zo waar!! We slaan 2018 als jaar al weer bijna om in het boek van ons leven.
Velen van ons kijken nog eens terug op het jaar, zo ook ikzelf! Een mooi jaar, dankbaar voor de liefde, gezondheid en vriendschappen die mij dit jaar ten deel vielen op privé gebied.
Ook zakelijk was het een mooi jaar! Ik heb mijn droom uit laten komen door mijn eerste buitenlandse training te verzorgen in Zuid Spanje; Heb mijn strategie gewijzigd en naast de off-line diensten een online training(in twee talen) opgezet en online coachabonnementen voor de zakelijke dienstverlening ontwikkeld; Ik heb mijn Engelse taal sterk verbeterd in het Belgische Spa, waar ik naast de taal ook mooie nieuwe mensen heb ontmoet; Ik ben nieuwe samenwerkingen aangegaan én ben gecertificeerd als DISC trainer.

Veel bestaande klanten besloten om ook dit jaar weer gebruik te maken van de diensten van La Fontaine, iets waar ik heel dankbaar voor ben. Daarnaast bracht 2018 veel nieuwe opdrachtgevers, waaronder MCFE, ABNAMRO N.V., RET N.V. De Haagsche Hogeschool en van Ameyde Marine.
Met deze bestaande en nieuwe opdrachtgevers, kwamen ook de mooie trajecten in het kader van (Persoonlijk) Leiderschap, Loopbaanontwikkeling, Teamontwikkeling, Duurzaam Inzetbaarheid en Werkgeluk.

Als vrijwilliger mocht ik ook dit jaar een bijdrage leveren in het bestuur van Financials for Financials waar we ons steeds meer gaan richten op de Young professionals.
Het was een eer gevraagd te worden in de jury van de Rotterdamse Zakenvrouw en ook mijn coachrol als zakenvriend bij de jonge starters van de organisatie Zomerondernemers pastte als een jas.
Mijn vrijwillige functie als coördinator bij Qredits voor de coachpool brachten mij zoveel mooie ontmoetingen en gesprekken met professionals die allemaal vrijwillig een steentje willen bijdragen aan het ondernemerschap in Nederland.

Vooruitkijkend naar 2019
Voor volgend jaar ben ik voor de meeste van deze vrijwillige functies weer beschikbaar.
Daarnaast kijk ik al reikhalzend uit naar de tweede leiderschapstraining “Vind je Ikigai in Spanje” (15-17 mei 2019). Ga ik ook in 2019 verder met het verspreiden van mijn gedachtegoed; Ontwikkeling vanuit de mens naar de organisatie én vanuit groei (en niet vanuit een tekort).
Hoop ik met de laagdrempelige coachabonnementen bij nog meer bedrijven gelukkiger medewerkers en betere resultaten te kunnen bieden.
En last but not least gaan we met volle passie de doorlopende opdrachten vervolgen!

Maar voor het zover is, ga ik met een knal 2018 uit! Op 30 december zal ik in het programma ‘Doe maar Duurzaam’  (13.00 uur op RTL7 ) te zien zijn met een item over Duurzaam Inzetbaarheid en onze online diensten.
Hier zal ook één van mijn opdrachtgevers , Frans de Vos van HighQ aan het woord komen en vertellen waarom zij persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden voor hun professionals.

 

Voor nu wens ik iedereen mooie feestdagen en een geweldig 2019!