Zondagochtend 2 juni 08.30 uur; Even wat voorbereiden voor de nieuwe week (mooi weer, waarom niet buiten), om vervolgens er op uit te trekken.

Gesetteld aan de tuin/werktafel onder de olijfboom met een kop koffie binnen handbereik in deze heerlijke temperatuur overvalt me ineens ‘mijn droom’.  Mijn droom die nu zo voelbaar is in de vergelijkbare setting van deze heerlijke zondagochtend.

Want wat is mijn droom??

Mijn droom én wens is om minimaal één week per maand onder deze omstandigheden, maar dan in Zuid Spanje, te werken. Het nu op dit moment in Nederland te ervaren, stemt me gelukkig. Hier geniet ik van!

Dromen en Drijfveren
Mijn droom en één van mijn drijfveren; ‘vrijheid’, maakt dat ik de afgelopen 1,5 jaar gewerkt heb aan een nieuwe strategie voor mijn bedrijf en mijn opdrachtgevers. Ik wil de ambities en  dromen van de bedrijven waarmaken waarvoor La Fontaine wordt gevraagd op onderdelen als: Duurzaam Inzetbaarheid, Werkgeluk, Teamontwikkeling en Cultuurveranderingstrajecten. De dromen van onze deelnemers en coachee’s op het gebied van Ondernemers-coaching, (persoonlijk)Leiderschap en Loopbaancoaching. Dit combineren met mijn eigen dromen: Bijdragen aan de ontwikkeling van mens en organisatie én minimaal 1 week per maand dit vanuit Zuid Spanje kunnen doen, zet mij in beweging. Drijft mij voort in de beslissingen en acties die ik onderneem.

Zo heb ik voor La Fontaine online trainingen ontwikkeld op het gebied van Persoonlijk Leiderschap en (werk)geluk : Me, Myself and I….take charge of your own happiness met daarbij online coachgesprekken. Laagdrempelig qua investering en vanuit elke plek op de wereld te starten!

Ben jij bezig met wat je ongelukkig houdt en wat je gelukkig maakt?
In de keren dat ik Spanje al bezocht heb, viel het mij op dat niet iedereen zijn droom leeft. Geluk bestaat bij de gratie van ongeluk, zo lijkt het. Wanneer ik wel eens doorvroeg naar dromen; Waar droom jij nog van? Bleef het vaak stil of waren de dromen al vervuld en was er niets meer te dromen.
Voor iemand die de droom heeft om een vaste periode per maand naar die regio te gaan, wel verrassend.
Ik moet er bij zeggen dat het niet mijn droom is om ‘niets’ te doen in Spanje. Ik vind mijn werk met mijn opdrachtgevers en het ondernemerschap héérlijk! Juist de combi, de balans tussen inspanning en ontspanning trekt mij aan.

What’s Your Ikigai is een variant die ik ontwikkeld heb voor een workshop in Nederland, maar de basis is: Vind je Ikigai in Spanje. Deze driedaagse training staat in september 2019 weer gepland, de creativiteit en inspiratie voor dit programma kwam uit mijn passie anderen te helpen regie en leiderschap te kunnen nemen over hun eigen geluk en gevoel van vrijheid. Inzicht te laten krijgen in hun talenten en passies. Te kijken naar waar je op de lange termijn voor staat en gaat, je persoonlijke missie, en hoe je er in het ‘hier en nu’ invulling aan kunt geven.

Er zijn sceptici die nu zeggen: ‘Dromen zijn bedrog’ of ‘kan iemand haar uit haar droom helpen’,

Maar ik geloof in: If you can see it, you can do it! ….en als reply op mijn post hierover vanmorgen, van een volger op instagram: A dream without a plan is just a wish!

Welke droom zou jij graag in vervulling willen laten gaan?