Vanaf 1 December zijn de gratis ontwikkeladvies trajecten weer beschikbaar

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 december kosteloos een ontwikkeladvies – traject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Ook kunnen loopbaanadviseurs mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Let op: slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar!

De vorige tranche van 22.000  trajecten was, in de zomervakantie, al binnen een maand vol. Nu zijn er 50.000 trajecten beschikbaar gesteld door Minister Koolmees. Dit lijkt veel, is het ook, maar de animo is ook groot.

Wil jij in aanmerking komen voor een ontwikkeladvies?

14 + 2 =

Het pakket biedt (niet) werkenden, waaronder flexwerkers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers, de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op hun arbeidsmarktpositie. Zij kunnen een ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs en daarnaast is er de mogelijkheid een online of ‘blended’ scholingsactiviteit te volgen.

Leven lang ontwikkelen

Stil staan on te kunnen groeien!
Het ontwikkeladvies is een kort traject, bedoeld om stil te staan bij het punt in je loopbaan waar je nu staat. Van hieruit inzicht te krijgen in je talenten, wensen, competenties en arbeidsmarktpositie.
Een eerste stap om vanuit het credo; ‘Een leven lang ontwikkelen’ regie te nemen en houden over jouw eigen loopbaan en wensen hier in.

Dit tijdelijke crisispakket komt bovenop de reguliere inzet op Leven Lang Ontwikkelen (LLO), zoals de SLIM regeling voor het MKB, waarvoor dit jaar 48 miljoen euro beschikbaar is. Ook is de subsidieregeling Flexibilisering van beroepsonderwijs voor volwassenen beschikbaar en kunnen mensen vanaf 2022 individuele budgetten aanvragen via de STAP-regeling.

De subsidieregeling

Voor deze regeling, die weer opengesteld wordt op 1 december 2020 zijn 50.000 trajecten beschikbaar.
De aanvraag van de subsidie wordt geheel door La Fontaine geregeld, hier heb je als deelnemer of organisatie geen omkijken naar. Wel wordt er gewerkt met formats die vanuit de overheid verplicht gesteld zijn. Deze worden door ons beschikbaar gesteld en over het invullen hiervan wordt je uitgebreid geïnformeerd.

Je kunt je nu al aanmelden! Je ontvangt van ons alle informatie en kan vanaf december starten met een ontwikkeltraject.
Het nieuwsbericht van het ministerie van SZW vind je hier.

 

Ontwikkeladvies voor werknemers, werkzoekenden en ZZP’ers

Het Ontwikkeladvies kan op verschillende manieren worden ingezet. Je kunt je aanmelden als werknemer om te onderzoeken hoe je in je huidige functie duurzaam inzetbaar kunt blijven, of om je te oriënteren op de arbeidsmarkt binnen of buiten je eigen werkgebied.
Ook wanneer je werkzoekende bent en op dit moment een WW-uitkering ontvangt, kun je inschrijven om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
Ben je ZZP’er? Ook in dat geval kun je gebruik maken van deze subsidieregeling.
Je kunt je zelfstandig aanmelden zonder tussenkomst van je werkgever. Ook kan het initiatief bij de werkgever zelf vandaan komen, bijvoorbeeld om de verplichtingen van de NOW 2.0 te voldoen.

Met het Ontwikkeladvies kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, denk bijvoorbeeld aan:Talentenonderzoek;

 • Sollicitatievaardigheden;
 • Studieadvies;
 • Toekomstbestendigheid;
 • Plan B bij mogelijk baanverlies

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Uiteraard stemmen we dit af op jouw behoefte!

Het biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Wat houdt het ontwikkeladvies in?

La Fontaine biedt een loopbaanadvies aan dat bestaat uit:

 • Arbeidsmarktscan
 • Drie individuele (online)coachgesprekken van totaal 4 uur
 • Ontwikkelplan
 • Optioneel:
  ***Online training Me, Myself and I
  Bestaande uit 3 Modules (6 lessen)
  Kernwaarden en Drijfveren
  Kernkwaliteiten en Kernkwadranten
  Geluk(t) over wat is geluk voor jou in het bijzonder en kenmerken van gelukkig werken
 • ***Kerntalententest

La Fontaine

La Fontaine heeft afgelopen jaren het ontwikkeladvies ook succesvol ingezet.
Wij zijn gecertificeerd NOLOC en NOBCO coaches
Het Ontwikkeladvies is een regeling die door de overheid gesubsidieerd wordt.
Vanwege de impact van de corona-crisis is besloten de regeling die in 2018 en 2019 van kracht was opnieuw beschikbaar te stellen.