Een kleine maand geleden ontving ik uit het niets een mail van Lied, een 15 jarige scholiere met een passie en een droom.
Ze had me gevonden via google (jury zakenvrouw, ondernemer, passie, dit blijken goede zoekwoorden te zijn ;)).
Ik sloeg direct aan op haar mail. Iemand van 15 jaar, die haar passie en talent in wil zetten om haar droom te verwezenlijk, dit wil doen op een manier die buiten de geijkte paden zijn. Hier zelf geld voor bij elkaar wilt krijgen, door het inzetten van haar talenten…wow, wow!

Regelmatig train en coach ik mensen van verschillende leeftijden, wat me opvalt is dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is te weten wat je talenten zijn. Het woord passie nog nooit onderzocht hebben. Maar wanneer dit wel helderder wordt, het altijd nog een stap blijkt of blijft om hier invulling aan te geven.
Wanneer ik diezelfde mensen later spreek, wanneer ze uiteindelijk de stap hebben genomen om hun passie achterna te gaan, of de tijd hebben gepakt om hier eens bij stil te staan, komen ze altijd dichter bij wat ze willen, waar ze goed in zijn en waar ze uiteindelijk ook hun beroep van (kunnen)maken.

Dat Lied dit voor haarzelf nu al zo duidelijk heeft, hier heel ondernemend in is en hierop ook actie onderneemt….maakt dat ik hiervoor graag mijn sociaal en zakelijk netwerk voor haar open stel.

Zelf ben ik gastvrouw bij een huiskamervoorstelling op 15 april in Pernis. Mocht je willen komen, ben je meer dan welkom!

Wil je zelf vanuit je bedrijf of als privé persoon een huiskamervoorstelling organiseren?
Heel graag!
Aanmelden voor de 15e  voor de voorstelling bij mij, of wil je zelf host zijn van een voorstelling? Stuur een mail naar jolanda@la-fontaine.net of direct via Lied

Onderstaand informatie die Lied zelf geschreven heeft en een link naar haar website.

Ik ben Lied Scheffer:       

2020 is een jaar waar ik heel veel zin in heb, want ik ga mee met School at Sea. Dat is een jongeren persoonlijk ontwikkel school project van een half jaar op een groot zeilschip, waarmee ik vanuit Nederland de Atlantische Oceaan oversteek naar de Caraïben en weer terug. Terwijl ik gewoon de lessen van mijn school in Arnhem volg. 

Ik wil heel graag mee met School at Sea om mijn echt allergrootste droom nog beter te kunnen waarmaken; aangenomen worden op de Toneelschool

Ik wil later actrice worden. Overal spelen en heel veel verschillende rollen spelen!
En daar heb ik alles voor over!

Aangenomen worden op de toneelschool  is heel moeilijk en daarvoor is het belangrijk dat ik mezelf heel goed leer kennen in zoveel mogelijke verschillende en soms moeilijke omstandigheden. School at Sea geeft me een geweldige kans om mezelf echt te ontwikkelen. Mijn gewone school leert me niet wat ik daarvoor dan echt nodig heb. Mensen zeggen dat het niet makkelijk is, en dat weet ik dus ook zelf. Dus ik moet zelf het gaan doen!

Ik ben door alle selecties heen. 
Dat is echt al fijn, want er schrijven wel 250 kinderen in voor dit schoolproject, maar er worden er maar 30 geselecteerd. Waaronder dus ik:) Er is een strenge selectie op je motivatie en wat je daarvoor wil doen.  Nu moet ik alleen nog de laatste voorwaarde halen van Sas.  Om mee te mogen, moet je minstens 2/3e van het geld zélf bijeenbrengen. Je moet ondernemend zijn, dat is hun belangrijkste voorwaarde en anders wordt het ook zo’n rich kids club, maar door deze regel hebben alle kinderen een kans! 

Mijn ouders zijn ook kunstenaar, dus er staan wel veel potten verf thuis, maar geen pot met goud dus ik moet écht het hele bedrag helemaal zelf sparen.
SAS kost €23.500.

Zelf zoveel geld verzamelen is een opdracht die om doorzettingskracht vraagt, en om lef denk ik. Ik heb super kracht nodig en daarom deel ik mijn droom met mensen die mij lief zijn.

Van School at Sea heb ik 3 weekenden sponsor les gehad. Hier leerde ik hoe ik zelf het bedrag bijeen kan brengen op een manier die bij mij past!
Toneel spelen dus!
En nu heb ik daarom zelf een voorstelling ontworpen waarmee mensen mij een stukje op weg kunnen helpen om mijn droom mogelijk te maken.

De voorstelling heet Tij. Het is een door mij  zelfgemaakt en geschreven toneelstuk dat ik opvoer in huiskamers. Het is eigenlijk een soort Tupperware feestje, maar dan met Toneel:)
Ik speel het ook helemaal zelf.  Tij  gaat over  het leven, zeilen, dromen, je hart volgen en de keuzes die we al dan niet maken. Tij is zo gemaakt dat het overal makkelijk kan worden opgevoerd.
Het is een heel vrolijk stuk die mensen opnieuw laat kijken naar een ieders eigen hartslag en dromen. Het is vol inspiratie en doen. En dat je dat samen kan doen.
Tij zit vol met verhalen over grote dromen die ik heb verzameld bij mensen zoals mijn opa Jan over dingen die belangrijk voor hen waren!

 Voor mijn optreden met Tij dragen gasten achteraf bij met een waardering als sponsoring. 

Ik wil heel graag op zoveel mogelijk plekken spelen zodat mensen een eindje met me op weg kunnen. mij sponsoren met mijn droom én en misschien ook wel weer gaan nadenken over hun eigen droom!

Lied