Enkele opdrachtgevers en referenties van La Fontaine Training, Coaching & Consultancy

Jolanda is een ontzettend fijne coach! Zowel persoonlijk als heel professioneel met heel veel kennis en ervaring. Ik heb het contact zeer prettig ervaren, open, snel en eerlijk. Ik vond de combinatie van de training en de gesprekken heel fijn. Ook heel leuk om zelf de opdrachten uit te voeren. Zeker een aanrader!

 

Deelnemer ontwikkeltraject

HR adviseur

Aanrader! Jolanda neemt de tijd om je te leren kennen en komt met uitstekende suggesties waar jezelf nog niet eens aan gedacht had.

 

Deelnemer Ontwikkeltraject

Brandweercommandant

Ik beveel Jolanda aan als coach. Zij ziet in een korte tijd waar de aandachtspunten zijn en buigt deze op een positieve wijze om. Ze neemt de tijd en rust om het gesprek met je aan te gaan. Ik kijk met een positieve ervaring terug op het coachtraject. Waarbij ik weer een betere versie van mijzelf heb gemaakt.

 

Rachel van der Kaaij

Team coördinator , Vitis Welzijn

Toen ik de keuze heb gemaakt mij full time op het ondernemen te richten, ben ik op zoek gegaan naar een ondernemerscoach. Hiervoor ben ik erg blij dat ik bij Jolanda ben uitgekomen. Zij heeft mij nu al meermaals “de ogen geopend” door de juiste vragen te stellen en relevante theorieën en voorbeelden aan te halen. Ze luistert goed en pakt daar vervolgens elementen uit om de “tackelen”. Dit is voor mij erg waardevol geweest en ik ben haar erg dankbaar voor de inzichten die ik tot nu toe heb gehad.

Max R.
Ondernemer

Jolanda stelde me telkens de juiste vragen. Ze is nuchter, praktisch en respectvol in haar aanpak. Humor vind ik belangrijk en dat vond ik gelukkig in haar terug. Haar aandacht ging uit naar mij als mens: niet alleen op werkgebied maar ook privé. Ik heb er praktische steekwoorden aan overgehouden die mij bij zullen blijven.

Deelnemer traject 'Find your Ikigai at MCFE'

Mitsubishi Caterpillar Foreklift Europe

Jolanda heeft vanuit haar professie als coach verschillende collega’s van mij gecoacht in het zoeken naar de juiste keuze voor een loopbaan. Zij hanteert een zeer persoonlijke aanpak. Dat dit haar passie is straalt ze uit en dat vind ik persoonlijk essentieel voor een goed resultaat. En goede resultaten weet zij dan ook te bereiken met haar klanten. Daarnaast heeft Jolanda als mens een warme uitstraling waar anderen zich snel op hun gemak zullen voelen. Ik beveel Jolanda dan ook van harte aan!

Marcel Splinter MBA

Manager MKB Rabobank, Rabobank Rotterdam

Ik heb Jolanda leren kennen via een collega. Jolanda heeft voor ons bedrijf bij 10 teams (ongeveer 180 medewerkers) een verandertraject begeleid en personal coaching gedaan voor leidinggevenden. Ik heb het afgelopen jaar Jolanda leren kennen als een persoon die open, duidelijk en oprecht is, kennis heeft van zaken en er altijd is voor de klant. Ik heb de samenwerking met La Fontaine en Jolanda het afgelopen jaar als zeer prettig ervaren

Joop Kipping

Locatie Manager Financial Service Center, Rabobank Nederland

Als iemand gedreven is, met passie voor haar vak is het Jolanda. Het is erg prettig met haar samenwerken. Tegenslagen buigt zij om in mogelijkheden en kansen zien. Zij heeft een mensgerichte aanpak met kennis van zaken en groot empatisch vermogen. Jolanda heeft een brede scoop en interesse in verschillende werkvelden en mensen. Zij verbindt graag mensen en organisaties met elkaar. Haar betrouwbaarheid en loyaliteit maken dat je je in een samenwerking snel veilig voelt en stappen vooruit maakt.

Miranda Hogervorst

directeur Potenco, Potenco B.V.

Jolanda is een zeer prettige persoonlijkheid, resultaatgedreven, integer en iemand die het beste voor heeft met de menselijke factor in het bedrijfsleven. Ik heb nauw met haar samengewerkt aan het project Case van onze organisatie, wat we met een uitstekend resultaat hebben afgesloten. Het is nu aan ons dit verder op te pakken en voort te zetten op de ingeslagen weg. Wat ik tevens zeer in haar waardeer is haar enorme betrokkenheid, nog steeds, daar het project al ruim twee jaar geleden is afgesloten.
Voorbeeld voor menige consultant / adviseur!

Gerard de Man

Manager Finance & ICT, Rotterdam Rijn Pijpleiding N.V.

ik heb Jolanda ontmoet op een netwerkmeeting. Na een leuk gesprek hebben wij Jolanda gevraagd om ons bedrijf te coachen. Ik heb Jolanda leren kennen als een betrouwbaar, passievol en een professionele coach die een uitdaging nooit uit de weg gaat. Na een maandenlang traject zijn wij nu gestopt met de coaching maar als wij weer een coach nodig hebben dan kiezen wij zeker voor Jolanda.

Annemieke Casteelen

Sales Director, ROMAR LED

Jolanda is een serieuze, toegewijde en inspirerende coach. Zij weet je op respectabele wijze een spiegel voor te houden.

Ted van Eijk

Rabobank

Jolanda is een coach die zeer betrokken is bij haar werk. Zij heeft mij, op een heel natuurlijk manier, op een positieve manier naar mijzelf laten kijken. Hierdoor heb ik mijn talenten (her)ontdekt, ben ik mij meer bewust van wat ik wil en kan en ben ik beter voorbereidt op de volgende stappen op mijn carrièrepad.

Remco Broek

Welten BV

Wij kennen Anneke en Jolanda al vanuit de wandelgangen en onze nieuwsgierigheid werd gewerkt door hun positieve, plezierige manier van communiceren. Door de workshop te volgen hebben wij elkaar op een andere manier leren kennen en is ons geleerd: Doelen te stellen, elkaars kwaliteiten te respecteren en uit te bouwen, een team te vormen en het maximale uit elkaar te halen, confrontatie met jezelf aangaan en weten waar je voor staat.
Met een zelf samengesteld schilderij van onze visie op het bedrijf, hebben wij nu een mooi tastbaar aandenken van het begin van een vruchtbare samenwerking.
Dames bedankt voor de verhelderende workshop en de handvatten die we hebben meegekregen om te groeien binnen ons bedrijf en het maximale uit elkaar te halen.

Petra Holtkamp & Desiree Lobs

Het Stylinghuys Brielle

Na ‘n intensieve bespreking hebben we een voorstel ontvangen voor een traject ‘Meebewegen met de kracht van de tegenstander’, waartegen de leden van de ondernemingsraad van onze bank volmondig ‘ja’ hebben gezegd.
Door ons inzicht te geven in de materie en in onze kracht zijn we gezamenlijk sterker uit de training gekomen. De aanvulling van de aikido-workshop maakte het geheel compleet.
Na deze training is de Ondernemingsraad van mening dat ze daadwerkelijk bagage hebben ontvangen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Jan Schakel

Rabobank Hoeksche Waard

Voor mij was de uitstraling bij een eerste ontmoeting een reden om een uitnodiging tot een gesprek direct te aanvaarden.
Energiek, opgewekt en doortastend zijn de kenmerken die ik aan die eerste ontmoeting zou willen verbinden.
Deze kwaliteiten komen terug in de op maat gemaakt Managementtraining waar het om jezelf gaat, je functie binnen de organisatie en je collega’s beter te leren kennen. En dat is jullie gelukt! natuurlijk met theorieen en bovenal door jullie doortastendheid. Een team dat al jaren met elkaar werkt, zich te laten herontdekken en daardoor elkaar beter te leren begrijpen en waarderen is jullie kracht geweest. Met nieuw enthousiasme en beken met eigen kunnen en beperkingen zijn wij weer aan de slag gegaan. En door mijn eigen participatie is een zekere barriere doorbroken.
Na twee sessies van in totaal drie dagen is een goede start gemaakt. Evalueren en doortasten kan alleen nog maar tot nog betere resultaten leiden.

Antoine van Esch

directeur Hotel de Beer

Ik beveel Jolanda aan als coach. Zij ziet in een korte tijd waar de aandachtspunten zijn en buigt deze op een positieve wijze om. Ze neemt de tijd en rust om het gesprek met je aan te gaan. Ik kijk met een positieve ervaring terug op het coachtraject. Waarbij ik weer een betere versie van mijzelf heb gemaakt.

Mw. van der Kaaij

Team coördinator, Vtitis

Ik heb Jolanda leren kennen als gedreven en professionele coach. Een coach die coacht vanuit haar hart en daarbij ook de ander in het hart weet te raken, letterlijk ont-wikkelt. Mooi om te hebben mogen ervaren hoe Jolanda coacht in het moment en daarbij ook toepast wat nodig is om verder te groeien. Een vakvrouw die ik van harte kan aanbevelen!

Nick Venema

Manager , Rabobank

Ik werk regelmatig samen met Jolanda en heb haar leren kennen als een bijzonder enthousiaste, vakkundige en betrokken professional op gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. Gesprekken met haar zijn inspirerend en veelal positief confronterend. Ik wil haar dan ook bijzonder aanbevelen!

Frans de Vos

Business Parner , HighQ

“Het coachtraject met Jolanda heeft mij verder geholpen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en ook over mijn ‘droombaan’. Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ik zal mijzelf blijven ontwikkelen en wellicht ook over een tijd nog een sessie met Jolanda plannen. Eén woord: Top!”

“Ik heb een aantal prettige en nuttige gesprekken gesprekken gehad met Jolanda. Tijdens het traject veranderde mijn coachvraag en Jolanda sprong daar goed op in, zodat ik weer optimistisch verder kan”.

“Ik heb met Jolanda een prettig coachtraject gehad. Naast prettig was dit traject ook doelgericht en was ik zo klaar voor een volgende stap”.

Deelnemers Loopbaantrajecten

Rabobank Nederland

Door de coachingsgesprekken met Jolanda kwamen we samen snel tot de kern van de ‘verbeterpunten’, waardoor ik e.e.a. snel heb kunnen toepassen in zowel de werk- als de thuissituatie. Ik heb Jolanda als een heel fijne sparringpartner leren kennen.

Mw. Y. Naber

Rabobank

Jolanda van der Steen heeft mij door haar scherpe blik en doortastende vragen veel inzicht gegeven. Haar vriendelijke en betrokken benadering spreken mij erg aan. Door de gesprekken die ik met Jolanda heb gehad heb ik me verder kunnen ont-wikkelen en concrete stappen naar verandering gezet.

Iteke van der Most

Leefstijlconsulent.nl

Heel open begon ik met twee workshopdagen gevolgd door een aantal coachingsessies bij La Fontaine. Ik had geen concrete coachingsvraag en ook geen idee wat ik kon verwachten. Terugkijkend heb ik meer eraan gehad dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Jolanda en Anneke zijn uiterst professionele coaches. Zij hebben mij uitstekend gecoacht in het formuleren van de missie, visie en kernwaarden voor mijn bedrijf, Sawini, alsmede mijn kernkwaliteiten. Dit heeft geleid tot meer focus en zelfvertrouwen om mijn bedrijfsdoelstellingen, samen met mijn nieuwe partner, te realiseren op een wijze die bij ons past. Ik zal in de toekomst zeker nog aankloppen bij Jolanda en Anneke om de zaag scherp te houden.

Eunice Frijde

Sawini

Na de Training´Persoonlijk Ondernemerschap´ heb ik als manager beweging gezien bij de medewerkers. De ene medewerker heeft een concreet doel voor ogen, voor de ander is de workshop een ´eye-opener’ en of een bevestiging geweest. Na afloop van de training en additionele testen ben ik met de medewerkers in gesprek gekomen over hun persoonlijke ontwikkelingsplan. In de gesprekken heb ik gemerkt dat de training een positieve impuls heeft gegeven om over zichzelf en de toekomst na te denken.
Door de duidelijk afspraken met en heldere feedback van de trainers Anneke en Jolanda, hebben de medewerkers in een ‘veilige’omgeving kunnen werken. De medewerkers hebben zelf kunnen bepalen welke informatie zij met mij als leidingegevnde delen en welke zij voor zichzelf willen houden. Hierdoor heeft de training zeker aan kracht gewonnen!
Een bijkomend positief effect is dat de effectiviteit van de groep enorm toegenomen is.

Fred van Middendorp

Rabobank Merwestroom

In verandertrajecten binnen organisaties staan de medewerkers centraal. Bij de Rabobank Schiedam-Vlaardingen staan er nog een aantal uitdagingen te wachten naast de cultuurverandering. Verandertrajecten zijn veelal taai en complex, gezien de urgentie en gebrek aan tijd wordt er meestal beknibbelt op het ‘mensendeel’, immers is dit het lastigste om in kaart te brengen.
Rabobank Schiedam-Vlaardingen wil binnen een korte tijd een professioneel Klant Contact Centrum opzetten die aan de hedendaagse klantbehoefte kan voldoen. Om dit te bewerkstelligen zullen naast de aanpassingen van systemen en techniek, de medewerkers trainingen en coaching gaan volgen.
Om inzicht te krijgen in de kwaliteiten en ontwikkkelpunten hebben we het trainingsbureau ‘La Fontaine trainingen en persoonlijke begeleiding’ gevraagd dit samen met de medewerkers in beeld te brengen. Na een zestal intensieve trainingsdagen hebben de medewerkers nieuwe inzichten gekregen op zowel persoonlijk- als op teamniveau. De medewerkers hebben de training als zeer positief ervaren, ‘La Fontaine’ gaat uit van de eigen (aanwezige) kwaliteiten, het wordt dus geen nieuw kunstje om aan te leren, maar het aanwezige meer en beter te benutten! Uitgaan van eigen kracht, een onderscheidend vermogen, ben ik van mening.
Als manager zie ik dat de medewerkers beter samenwerken, feedback een positief onderdeel van alledag is geworden. Mede hierdoor is de samenwerking over de segmenten heen verbeterd en zullen we op korte termijn klaar zijn om de klant zo goed en professioneel als mogelijk te bedienen.

Sigbritt van der Stel

Rabobank Schiedam-Vlaardingen