Voor wie

‘Een team is meer dan de optelsom van 1 +1’.
Deze eendaagse training is bedoeld voor teams die meer uit hun teamleden en het totaal van het team willen halen. Teams die effectiever en succesvoller willen zijn, waar aandacht is voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Waar een ieder ingezet wordt op zijn/haar kernkwaliteiten en aandacht is voor teamontwikkeling, ingezet vanuit groei voor het individu en het team. Om van hieruit effectief bij te kunnen  bijdragen aan de organisatiedoelstellingen.
Tijdens deze training maak je kennis met de theorie van de kernkwaliteiten en het Kernkwadrant van Daniel Ofman. Ga je ervaren wat deze theorie voor jullie als team kan betekenen, en leer je deze kennis om te zetten in praktijk, waardoor je er direct mee aan de slag kunt binnen jullie team. Wordt ieder teamlid op waarde geschat en weten jullie elkaar beter te vinden en in te zetten voor werkzaamheden binnen het team.

Inhoud

Naast de theorie van Daniel Ofman over de kernkwaliteiten en kwadranten is de invulling van de training vooral maatwerk. Ingebrachte casuïstiek is input en wordt meegenomen in het programma, hiermee is maatwerk gegarandeerd.
Naar aanleiding van de vraagstellingen van de deelnemers kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen;

Programma:
Het programma ‘Het team is meer dan de optelsom van 1+1’ ziet er als volgt uit:
Inleiding programma
Bespreken leerdoelen team
Theorie over- en inzicht in de werking van Kernkwaliteiten
Inzicht in eigen kernkwaliteiten
Theorie van Kernkwadranten
Inbrengen casuïstiek team
Inzicht in- en oefenen met teamkwadranten
Reflectie dag en transfer naar de praktijk

Na de training:
*Ben je bekend met de theorie van de kernkwaliteiten en het kernkwadrant;
*Heb je inzicht in eigen en elkaars kwaliteiten;
*Heb je inzicht in enkele persoonlijke kernkwadranten (en daarmee ook wetend waarom je geïrriteerd kan raken van een collega);
*Ken je de belangrijkste kernkwaliteiten van het team en hoe je deze meer in kunt gaan zetten;
*Heb je Inzicht in de collectieve kernkwadranten binnen het team, met als doel effectiever om te gaan met elkaars kwaliteiten, uitdagingen, valkuilen en allergieën, binnen en buiten het team;
*Ervaar je meer regie in het dagelijks leven;
*En ervaar je aan den lijve hoe het is om (meer) in je kracht te staan

Resultaten:
De kracht van het kernkwadrant is niet zozeer het rond maken van het kwadrant als wel het werken met en leven naar je kwadrant. Het succes van deze training hangt daarmee af van wat je er na deze dag mee gaat doen. Tijdens deze training zullen wij je volledig faciliteren in de beschikbare theorie en oefenmethodieken. Op een pragmatische manier ga je tijdens deze eendaagse aan het werk met je eigen materiaal waardoor de transitie naar de praktijk makkelijker te maken is.

Examen

Bij het actief volgen van de training ontvang je een bewijs van deelname van de training “Kernkwaliteiten en Kernkwadranten; Jij in je Team”.

Overige opmerkingen

Praktische informatie:
De training beslaat twee aaneengesloten dagdelen.
Neem voor de incompany en open inschrijvingsmogelijkheden vrijblijvend contact op via info@la-fontaine.net

Cluster

Persoonlijke effectiviteit/
Teamontwikkeling

Subcluster

Communicatieve vaardigheden,
Kernkwaliteiten

Duur opleiding

1 dag (2 aaneengesloten dagdelen)

Prijs op aanvraag