Toevallig zag ik afgelopen zaterdag de herhaling van een uitzending van de TV Show van Ivo Niehe met daarin de CEO van het familiebedrijf Jumbo Supermarkten, @Frits van Eerd. Een boeiend relaas over familiebedrijven, cultuur, samenwerken en het aanzetten van je dynamo door het ontdekken en inzetten van je talenten. 

“Vrije vertaling Quote Frits van Eerd; Wanneer je 2 dingen doet heb je minder kans om te ontdekken waar je talenten zitten en waarmee je je dynamo aanzet om weer op te laden, dan wanneer je 10 dingen doet” 

Dit is iets waar ik me helemaal in kan vinden; verschillende kanten van jezelf onderzoeken en inzetten voor jezelf en de mensen om je heen.

Maar daarnaast sprak het me aan, op welke wijze hij vanuit het familiebedrijf, aan relatiebeheer en het ontwikkelen van zijn organisatie werkt
In een tijd waarin socialmediasales funnel en algoritme centraal staan om nieuwe kansen te creëren en klanten aan je te binden, vond ik dit verfrissend om te zien en te horen dat het old school netwerk ook voor hem werkt.

Alhoewel ik echt up to date ben en blijf met nieuwe technologieën en de mogelijkheden van het online ondernemen, heb ik geen gevoel bij de sales funnel waarmee je nieuwe klanten steeds meer verleid om met jou als bedrijf in zee te gaan.
Voor heel veel mensen werkt dit wel en dat is prima! Maar mij past het niet.
Ik bouw mijn netwerk en klanten vanuit het contact en de verbinding met de mensen. 

Het was dan ook inspirerend om te zien en horen dat Frits, vanuit zijn passie voor onder meer de autosport, jonge talenten volgde en ze ondersteunde bij het ontwikkelen van hun talenten en het volgen van hun passie.
Door het onderhouden en investeren in deze relaties, waaronder die met @Max Verstappen, zie je dat deze duurzame relaties uitmonden in succesvolle samenwerkingen met impact voor beide partijen.
Dat is waar ik in geloof!  

Vertrouwen, Verbinden, Gunnen en (samen)Groeien! 

Hoe werkt dit voor jou?