Voor wie

Voor iedere leidinggevende die zijn/haar zelfinzicht en effectiviteit wilt vergroten, waardoor je meer vanuit je kwaliteiten en in je kracht kunt leidinggeven en teamleden kunt inspireren ook ditzelfde te doen! Voor leidinggevenden die de talenten van zijn/haar team verder wilt helpen ontwikkelen en hiermee de medewerkers als team optimaler kan laten functioneren. Ieder vanuit zijn/haar eigen kracht! De moeilijkste persoon om te managen als leidinggevende is de leidinggevende zelf! Door een beter beeld te krijgen wat jouw kwaliteiten zijn, waar je energie van krijgt, maar ook waar je energielekken zitten, zul je ervaren dat je minder hoeft te managen en je meer vanuit flow kunt werken en leven.

Beschrijving

Tijdens deze workshop maak je kennis met de theorie van de kernkwaliteiten en het Kernkwadrant van Daniel Ofman. Deze theorieën worden direct pragmatisch gemaakt. Met de inzet van persoonlijke casuïstiek kun je direct de theorieën oefenen en de meerwaarde hiervan ervaren. De kracht van het kernkwadrant is niet de theorie kennen, maar deze in de praktijk dagelijks toepassen. Voor jezelf en in je team(s). Daarnaast krijg je een aantal spelvormen aangereikt. Hiermee kun je kernkwaliteiten en kernkwadranten introduceren, en onderwerpen als feedback, inzet van kwaliteiten en samenwerking bespreekbaar maken en verbeteren binnen je team.

Inhoud

Het programma Werken met kernkwaliteiten ziet er als volgt uit: 1e dag Inleiding programma Korte kennismaking met elkaar en de individuele leerdoelen Theorie over- en inzicht in de werking van Kernkwaliteiten Inzicht in eigen kernkwaliteiten Theorie van Kernkwadranten Inzicht in- en oefenen met eigen kernkwadranten 2e dag Terugkoppeling ervaringen en input casuïstiek Transfer van theorie naar praktijk: Het optimaal benutten van je teamleden, met inzet van de kernkwaliteiten en het kernkwadrant Inzicht in- en oefenen met teamkwadranten Bespreken en oefenen van diverse spelvormen kernkwaliteiten en kernkwadrant Reflectie dag en transfer naar de praktijk.

Vervolg

De kracht van het kernkwadrant is niet zozeer het rond maken van het kwadrant als wel het werken met en leven naar je kwadrant. Het succes van deze workshop hangt daarmee af van wat je er na deze dag mee gaat doen. Tijdens deze workshopdagen zullen wij je volledig faciliteren in de beschikbare theorie, oefenmethodieken en spelvormen. Op een pragmatische manier ga je tijdens de workshop aan het werk met je eigen materiaal. Hierdoor heb je na deze tweedaagse workshop: *Kennis van de theorie van de kernkwaliteiten en het kernkwadrant; *Inzicht in eigen kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën; *Inzicht in hoe je kernkwaliteiten in je functie en binnen je team kunt inzetten; *Heb je de kennis om vanuit je kwaliteiten jezelf verder te ontwikkelen als effectievere en inspirerend leidinggevende; *Heb je handvatten om meer aan talentontwikkeling te doen binnen je team en medewerkers in hun kracht te zetten; *Beschik je over een aantal spelvormen om kernkwaliteiten en kernkwadranten effectief in te zetten bij verschillende onderwerpen binnen je team; *Ben je bekend met de kracht en valkuilen van het inzetten van spelvormen.

Examen

Bij het actief volgen van de workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Overige opmerkingen

De workshop bestaat uit twee losse workshopdagen met een doorlooptijd van 3 weken.

Cluster

Management

Subcluster

Leidinggeven

Duur opleiding

2 dagen

Prijsopbouw*

Prijs € 975,00
Prijs is exclusief Btw. en
verblijfskosten (45,-),
Inclusief trainingsmateriaal

* Genoemde bedragen gelden per deelname